Koor Hoekse Tranentrekkers

Home

Welkom op de website van de “Hoekse Tranentrekkers”

 

Het Koor

Het koor werd opgericht aan het einde van het jaar 2000 door onder andere Martha de Groot, toen werkzaam in wijkgebouw “De Hoekstee” in Hoek van Holland. Na een eerste advertentie, geplaatst in de regionale weekbladen met de oproep “leden gevraagd voor een op te richten smartlappenkoor”, kwamen er direct vele positieve reacties. Daarna is het koor officieel opgericht op 9 januari 2001 en is uitgegroeid van de oorspronkelijke 103 leden naar 109 leden nu. Het koor staat thans onder leiding van dirigente Paula van Wanrooy. De Hoekse Tranentrekkers zijn lid van de Bond van Smart en Levensliederen.

Repertoire

Het repertoire bestaat uit smartlappen, levensliedjes, zeemansliedjes en shanty’s – tenslotte wonen wij aan zee – en liedjes uit de Nederlandse Top 40. Getracht wordt om zoveel mogelijk een ander repertoire te brengen dan de vele smartlappenkoren uit de omgeving. Bij elk optreden wordt aan de hand van het te verwachten publiek het repertoire samengesteld. Momenteel kan het koor putten uit vele honderden nummers.

Begeleiding

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door “De Plengers” onder leiding van Paula van Wanrooy. Deze band bestaat uit 4 accordeonisten, een drummer, een gitarist en een basgitarist. Zij geven een extra dimensie en volume aan dit koor.